Ga toch het bos in!

 

In onze hectische levens vergeten we soms hoe krachtig de natuur kan zijn voor ons welzijn. Tijdens een bosbad geven we ons over aan de kalmerende aanwezigheid van het bos. Terwijl we langzaam door de natuur dwalen, heel bewust luisteren naar het ruisen van de bladeren en de geur van de aarde opsnuiven, voel je de stress van je drukke leven langzaam van je afglijden.

De zachte bries, de bomen en de zang van vogels omringen je met hun rustgevende energie. De aarde onder je voeten verbindt je met de oerkrachten van de natuur, waardoor je je gegrond en levendig voelt. Bosbaden herinnert ons aan onze diepgewortelde band met de natuur.

 

Bosbaden, ook wel bekend als shinrin-yoku of forest therapy, is een prachtige manier om weer in verbinding te komen met de natuur om je heen en met jouw eigen natuur, diep van binnen. Shinrin-yoku is ontwikkeld in Japan. Het vermindert stress, verbetert je stemming, verhoogt je energie en versterkt je immuunsysteem. Je zult merken dat het niet alleen je lichaam, maar ook je ziel verfrist en inspireert. Het is magisch en wetenschappelijk bewezen.

 

De kunst van het bosbaden is om te vertragen, te verstillen, te observeren en te waarderen. Met al onze zintuigen nemen we de natuur waar: proef de frisse lucht, voel de textuur van boomschors, volg de beweging van een klein insect en zie de schoonheid in iedere bloem. Bosbaden hoeft niet per se in het bos plaats te vinden. Het kan ook heel goed in ons bekende polderlandschap of gewoon in je eigen achtertuin. Het bewuste contact met de natuur herstelt niet alleen je fysieke en mentale gezondheid, maar stimuleert ook creativiteit en innerlijke rust. Het brengt ons dichter bij onszelf. Je dompelt je onder in de helende kracht van de vrije natuur. En dat zonder bikini of zwembroek!

 

Shinrin-yoku herinnert ons eraan dat we deel uitmaken van een prachtig ecosysteem dat zorg en respect verdient. Dus laten we vaker de natuur opzoeken, genieten van haar schoonheid en haar wijsheid omarmen. Buiten, in de stilte vinden we kracht en inspiratie. Dus ja: ga mee het bos in!

"Ervaar een diepe connectie met de wereld om ons heen."

Wil je dit ook eens beleven?

Wil je weten wanneer er weer een bosbad plaatsvindt? Check de agenda hier. Meld je aan door een mail te sturen en je telefoonnummer te vermelden. Na aanmelding ontvang je een betaalverzoek en de praktische informatie, zoals het precieze verzamelpunt. Na de betaling is jouw aanmelding definitief.